Обережно - шахраї, розвід, кидалово, гопники

Обговорення всіх питань пов'язаних і не пов’язаних з темою 4х4
Правила форуму
Будь-яка комерційна діяльність тільки в Куплю-продам
Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Обережно - шахраї, розвід, кидалово, гопники

Повідомлення AM »

Будьте обережні.
У Львові почала розводити людей нова фірма. (Щось подібне було десь років 15 назад, але зараз вони значно просунулись). Заключається у тому, що ви в супермаркеті або на заправці заповняєте коротку анкету, а через 3 міс вам дзвонять і кажуть що ви виграли приз, або моб телефон, або поїздку, або ще щось. Для того, щоб отримати приз треба прийти на презентацію на 3,5 год. Я знав приблизно про развод (був на подібному ще студентом юрфаку в 1996 році), але хотів отримати хоч якийсь подарунок (про моб тел не думав, але сподівався скоріше на все на якийсь блокнот, бо щось за 20 грн), зрештою не підеш - не взнаєш.
Пішов. Сказали, що призи будуть вкінці. Скучав 3,5 год. Консультантці яка сиділа за нашим столиком явно не подобалось що я не слухав (просто реально нудно і чітко видно лахатрон). Пропонували купити 1-2 тижні відпочинку щороку за 400 євро в рік в готелях 4-5*. Однак щоб так відпочивати треба купити ці тижні довічно за суму ... так і не сказали яку :) але сказали що більше як 11000 євро. Коли поняли що я не колюсь, почали пропонувати тестову поїзку (тест драйв тіпа :D ) за 900 євро 7 днів тайланд на двох + 1000 євро переліт, + 400 євро харчування. Ціна якщо чесно прікольна, але згодитись можеш ТІЛЬКИ сьгодні, бо завтра акція вже не діє - ну як діти, чесне слово. Але і тут їм не проканало, я відмовився :).
Дочекався кінця (21.20 год) консультатн бачить що я не ведусь ні на щ о і відверто декілька раз скзав, що я тут тільки заради подарунку. Тоді їй їхній менеджер каже - веди в бухгалтерію на розіргаш призу. Завели в окрему кімнату (цікаво те, що в бухгалтерії майже не було ніяких документів, майже голі столи і сидять 2 людини за компами). Бере папочку, відкриває нам на першій сторінці- тм пише - "телевізор" і біля нього виграшні номери, але нашого номеру немає, друга - музичний центр - теж немає нашого номеру, і так далі, поки не долистала до сторінки написом "Безкоштовна путівка на 7 днів". В нас з дружиною майже нуль реакції, бо чітко знаємо про безкоштовний сир. Вона типу - я в шоці від такої реакції, ви ж виграли безкоштовне проживання на Канарські острови. Кажу прікольно, давайте. Вони типу каже - зараз дам, але ви мусите виїхати в поїздку в межах 60 днів. Якщо ж у вас робота, то можу вам запропонувати інший варіант з продовженням того терміну за 2000 грн :D . Я кажу ні фіга, пиши той безкоштовний, а там далі подивлюсь. Вона сертифікат на подарунок виписала, але нагадую що вони пропонують тільки проживання, а харчування і дорогу ти оплачуєш сам. Далі виявляється що щоб поїхати туди ти ПОВИНЕН і авіапереліт і візи купувати ТІЛЬКИ через них. При цьому на одному форумі дивився - за візові послуги вони вроді взяли з пари 320 євро (при її вартості 70 євро за двох).
Далі розуміючи що лохотрон - прийшов і подивився в неті. Виявляється що ВСІ УЧАСНИКИ ПРЕЗЕНАЦІЙ виграють САМЕ ПУТІВКИ НА КАНАРИ. Інші призи виграють тільки їхні підставні. Для цього і виводять в іншу кімнату, де "розгрують приз", щоб інші не бачили, що ти виграв.
Крім того, той факти що пропозиція дійсна тільки сьогодні, теж свідчить про лохотрон, тому що ти не маєш можливості ні обдумати, ні порівняти ціни і т.д.
Тепер в чому кидають - очевидно (і це самий кращий варіант) в тому, що зважаючи на те, що все (дорогу і взи) купуєш через них то відпочинок вийде приблизно в 2 рази дорожче чим в звичайних турфірмах. Читав тут http://forum.od.ua/showthread.php?t=209937&page=12 і тут http://forum.od.ua/showthread.php?t=247404&page=1. В гіршому випадку боюсь щоб не закінчилось донорством нирок і тд (не знаю, але випробовувати долю не збираюсь. :) ). Ну і можливі проміжні варіанти - взяли гроші за візи і літак, і втікли.
Так що маю тепер сертифікат на безкоштовний відпочинок :D
Аватар користувача
tad100
Повідомлень: 1972
З нами з: 18 березня 2005, 18:29
Ім'я: Тарас
Авто: Mitsubishi L200 2007. Isuzu Trooper, 1988
Звідки: Львів

Re: Обережно - Шахраї!

Повідомлення tad100 »

Спасибо. Интересно.
Как свищет ветер осенний!
Тогда лишь поймете мои стихи,
Когда заночуете в поле.
МАЦУО БАСЁ из ипонии давно помер.
Аватар користувача
ОМЕЛЯН
Повідомлень: 1075
З нами з: 17 січня 2011, 12:15
Ім'я: Ігор
Авто: 쌍용 카이런, "КВІТОЧКА" будую.....
Звідки: Україна, м.Львів

Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення ОМЕЛЯН »

Я не знайшов на форумі подібної теми, проте у світлі останніх подій в Україні вважаю буде корисною, щоб хтось з нас не попався на "Покажіть як проїхати", "Вийдіть подивіться що ви наробили" і т.д. Важаю за необхідним повідомляти про місця де з вами таке трапилось чи для вас здалося щось підозрілим. Адреси, описи осіб, способи "розводу". Гадаю, що комусь тай стане в пригоді.
Напишу про випадок який стався зі мною в недавно.
Вул. Хімічна, пробували розвести на "Увас машина подряпана", задній бампер зліва. Другий в той момент витягнув з переднього пасажирського крісла барсетку, Слава Богу я вчасно помітив, йому прийшлось її просто викинути.
Сонця всім!...
Аватар користувача
MOTOR
Повідомлень: 1000
З нами з: 11 вересня 2012, 23:21
Ім'я: Seruy
Авто: Y60 Gorbachev
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення MOTOR »

Любі друзі друзі коли Ви вже зрозумієте, барсетка і є для того шоб її крали.
Купіть собі сумку на ремені через голову на плечі.
А ще краще портмоне в внутрішній кишені на замку.
Аватар користувача
ОМЕЛЯН
Повідомлень: 1075
З нами з: 17 січня 2011, 12:15
Ім'я: Ігор
Авто: 쌍용 카이런, "КВІТОЧКА" будую.....
Звідки: Україна, м.Львів

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення ОМЕЛЯН »

Сергій, я почав тему про випадки "розводу", крадіжок і т.д. в загальному як явище у нашому місті яке шириться швидкими темпами, і тому нагадати колегам лишній раз про обережність вважаю небуде лишнім.
Доприкладу два тижні тому в районі Кульпарківської почистили шість офісів, встигали до приїзду охорони. Може комусь така інф. пригодиться.
Сонця всім!...
Аватар користувача
Alex67
Повідомлень: 466
З нами з: 05 квітня 2011, 20:23
Ім'я: Олексій
Авто: LR Defender 110
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення Alex67 »

У знайомої у басейні із шафки забрали ключі, зробили копію, поклали на місце, вистежили де живе і спокійно, акуратно прибрали лишнє у помешканні коли вона наступного разу спокійно плавала. Мораль: ставте на сигналізацію навіть коли ідете із хати ненадовго...
Олексій
Аватар користувача
MOTOR
Повідомлень: 1000
З нами з: 11 вересня 2012, 23:21
Ім'я: Seruy
Авто: Y60 Gorbachev
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення MOTOR »

Абсолютно згідний, що зайва обережність не помішає, а тут ше й "понаєхало"
Аватар користувача
Roman
Повідомлень: 225
З нами з: 02 листопада 2007, 22:09
Ім'я: Роман Миколайович Левицький
Авто: Штурмани МИ
Звідки: Славетне місто ЛЬВІВ
Контактна інформація:

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення Roman »

Почастішали крадіжки з автомобілів банальним розбиттям скла :shock: , ходять групами "прієжжі" в ночі бьють скло і вигрібають з машини все що лежить, магнітофон, реєстратор навіть зарядки і шнурки забирають.

Так мені в Пижику розгаратали поламали панель, пепер всі машини заганяю в гараж, до того стояли собі 3 роки на вулиці і нікому нічого не потрібно було.

Ховайте на ніч бібіки!!!
ВСЕ ДОБРЕ ТЕ, ЩО ДОБРЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ!!!!!!!
stas
Повідомлень: 121
З нами з: 25 листопада 2013, 00:36
Ім'я: іван
Авто: уаз 3151
Звідки: lviv

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення stas »

В знайомого розбили скло в машині, і спіонерили 2 дорогих синтизатора.
А ще будьмо обережні в пробках, бачив як крали речі з авто.
Аватар користувача
bugan
Повідомлень: 1403
З нами з: 02 червня 2015, 14:58
Ім'я: Andriy
Авто: УАЗ 3151 і ВАЗ 21093
Звідки: Lviv
Контактна інформація:

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення bugan »

Прийшла смс: Вітаємо на ваш номер випав приз авто Кіа Pіо. Чесно кажучи не дуже зрадів бо знаю про безплатний сир.
Позвонив до них. Кажуть що дійсно виграв автомобіль і питаються, як я хочу отримати приз, забрати автомобіль чи отримати грошима 317000грн. Я кажу їм, давайте грошима. Питаються чи маю картку Приватбанка. Кажу що є. Вони кажуть що ми будем платити як юридична особа і для цього вам треба буде підійти до банкомату Приватбанка і вони мені скажуть як я зможу отримати свої гроші, як підійдете до банкомата, наберіть нас. Ну тут зразу все стало ясно. Через 5хв їх набираю і кажу що біля банкомата, а сам сиджу дома.
Вони: Вставте вашу карточку в банкомат.
Я: Вставил.
Вони: Введите пин код, но мне его не говорите, он мне абсолютно не интересен.
Я: Ввел.
Вони: Назовите баланс вашей карты.
Я: 30 000грн.
Вони: Заходите в опции перевод денег.
Я: Зашел.
Вони: Введити 16-ти значный код для получения денег (і називає 16 цифр, наскільки я поняв, це номер його картки на яку мали би перевестися мої гроші)
Я: Ввел.
Вони: Нажмите, с преводом денег соглашаюсь.
Я: Нажал.
Вони: Что пишет.
Я: Пишет что развод не удался, попробуйте найти настоящего лоха.
Потім після цього я перезвонив до оператора Приватбанка і повідомив про спробу шахрайства, ном. тел. шахраїв, і ном. карточки.
Під сидячий зад долар не засунеш.
Аватар користувача
gladun
Повідомлень: 388
З нами з: 03 лютого 2013, 11:28
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення gladun »

Alex67 писав:У знайомої у басейні із шафки забрали ключі, зробили копію, поклали на місце, вистежили де живе і спокійно, акуратно прибрали лишнє у помешканні коли вона наступного разу спокійно плавала. Мораль: ставте на сигналізацію навіть коли ідете із хати ненадовго...
все правильно, лишнє тримають дома, а основне в банку. питання , що винесли , акустичну систему :D
Аватар користувача
gladun
Повідомлень: 388
З нами з: 03 лютого 2013, 11:28
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення gladun »

bugan писав:Прийшла смс: Вітаємо на ваш номер випав приз авто Кіа Pіо. Чесно кажучи не дуже зрадів бо знаю про безплатний сир.
Позвонив до них. Кажуть що дійсно виграв автомобіль і питаються, як я хочу отримати приз, забрати автомобіль чи отримати грошима 317000грн. Я кажу їм, давайте грошима. Питаються чи маю картку Приватбанка. Кажу що є. Вони кажуть що ми будем платити як юридична особа і для цього вам треба буде підійти до банкомату Приватбанка і вони мені скажуть як я зможу отримати свої гроші, як підійдете до банкомата, наберіть нас. Ну тут зразу все стало ясно. Через 5хв їх набираю і кажу що біля банкомата, а сам сиджу дома.
Вони: Вставте вашу карточку в банкомат.
Я: Вставил.
Вони: Введите пин код, но мне его не говорите, он мне абсолютно не интересен.
Я: Ввел.
Вони: Назовите баланс вашей карты.
Я: 30 000грн.
Вони: Заходите в опции перевод денег.
Я: Зашел.
Вони: Введити 16-ти значный код для получения денег (і називає 16 цифр, наскільки я поняв, це номер його картки на яку мали би перевестися мої гроші)
Я: Ввел.
Вони: Нажмите, с преводом денег соглашаюсь.
Я: Нажал.
Вони: Что пишет.
Я: Пишет что развод не удался, попробуйте найти настоящего лоха.
Потім після цього я перезвонив до оператора Приватбанка і повідомив про спробу шахрайства, ном. тел. шахраїв, і ном. карточки.
знакомого обчистили таким способом на 20000 , він прицеп продавав до 5 тонника. хотів продати, а ще втратив :(
Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення AM »

а в міліцію чому не звернувся ? (це про розвод з карткою)
Аватар користувача
Volodymyr
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Повідомлень: 6941
З нами з: 28 серпня 2002, 16:56
Ім'я: Володимир
Авто: Toyota Land Cruiser 60 (HJ60LG-KW•1982), 33x12.5xR15
Звідки: Ukraine, Lviv
Контактна інформація:

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення Volodymyr »

Alex67 писав:У знайомої у басейні із шафки забрали ключі, зробили копію, поклали на місце, вистежили де живе і спокійно, акуратно прибрали лишнє у помешканні коли вона наступного разу спокійно плавала. Мораль: ставте на сигналізацію навіть коли ідете із хати ненадовго...
В басейнах є камери схову.
[О]=TOYOTA=[О] ランドクルーザー
Аватар користувача
Denon
Повідомлень: 867
З нами з: 16 березня 2010, 15:59
Авто: Старий Крузієр

Re: Обережно розвід, кидалово, гопники

Повідомлення Denon »

Про всякі шафки - при входах у великі (і навіть невеликі) магазини часто портфелі, кульки, сумки треба ставити в шафки, що замикаються на ключ - така вимога охорони. Кілька раз спеціально попробував ключами від одних відкривати інші - виходило не раз.
Уроки життя безплатно даються, але дорого обходяться...
Відповісти