Розмикач маси

Вибір, встановлення, обслуговування
Аватар користувача
Denon
Повідомлень: 867
З нами з: 16 березня 2010, 15:59
Авто: Старий Крузієр

Re: Розмикач маси

Повідомлення Denon » 03 березня 2012, 22:45

tad100 писав:Для отключения вне машины


100%. Іноді нема часу відкривати машину чи капот.
Уроки життя безплатно даються, але дорого обходяться...

Аватар користувача
Volodymyr
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Повідомлень: 6880
З нами з: 28 серпня 2002, 16:56
Ім'я: Володимир
Авто: Toyota Land Cruiser 60 (HJ60LG-KW•1982), 33x12.5xR15
Звідки: Ukraine, Lviv
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Volodymyr » 03 березня 2012, 23:06

Alex67 писав:1. Ним керуються 2 акумулятори чи один?

2. Схему як АКБ в паралелі стоять думаю малювати не треба?
Alex67 писав:2. Правильно ставити так щоб і штурман міг легко вимкнути чи щоб можна було вимкнути не залізши в машину?

Правильно ставити треба так як показано на фото. Правило єдине - так що б міг ЛЕГКО і ШВИДКО вимкнути ЛЮБИЙ член екіпажу (пілот або штурман).
По зовнішньому вимкненні треба глянути додаток "J" МСК ФІА. Воно точно не на всі спортивні машини ставиться і є дублюючим та працює за іншим принципом.

P.S. НА 1 етапі КУ з ралі-рейдів спілкувався з ралістами (не ралі-рейдовиками), майстрами спорту власне на тему безпеки і вимикача + і та -. Та от коли машина вилітає з траси і йде кувиркатись, від моменнту коли екіпаж розуміє що вилетів і до моменту початку перевороту (по суті це час "польоту") по відчуттям проходить вічність і екіпаж встигає вимкнути + та - перевірти ремні, шоломи і багато чого іншого. Але там швидкості. В нас все простіше. Але правило те саме. Машину треба знеструмити ДО того як вона почне "кувиркатися". Тобто зовнішнє вимкнення тут ні до чого. До-речі в мене на машині таке розмикання машину не заглушить. Має бути додатковий важіль примусового глушіння по нормам безпеки.
[О]=TOYOTA=[О] ランドクルーザー

Аватар користувача
Volodymyr
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Повідомлень: 6880
З нами з: 28 серпня 2002, 16:56
Ім'я: Володимир
Авто: Toyota Land Cruiser 60 (HJ60LG-KW•1982), 33x12.5xR15
Звідки: Ukraine, Lviv
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Volodymyr » 04 березня 2012, 13:13

Зовнішнє вимикання + система пожежегасіння на Т2-Production обов'язкове з 1 сторони, а на Т1-Super Production з 2-х сторін. Розміщується як правило збоку під лобовим склом.
Сорі за якість фото, робив з великої відстані, але суть зрозуміла.
Вкладення
baja-kharkiv-2012.JPG
[О]=TOYOTA=[О] ランドクルーザー

Аватар користувача
Alex67
Повідомлень: 466
З нами з: 05 квітня 2011, 20:23
Ім'я: Олексій
Авто: LR Defender 110
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Alex67 » 04 березня 2012, 13:18

Дуже дякую за інформацію, все достатньо зрозуміло. Думаю що поки обмежуся салонним вимикачем.
Олексій

Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Re: Розмикач маси

Повідомлення AM » 04 березня 2012, 21:30

Моє імхо - вимикач маси для критичних випадків тому розмикання окремо кожного акума не потрібно

Аватар користувача
Volodymyr
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Повідомлень: 6880
З нами з: 28 серпня 2002, 16:56
Ім'я: Володимир
Авто: Toyota Land Cruiser 60 (HJ60LG-KW•1982), 33x12.5xR15
Звідки: Ukraine, Lviv
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Volodymyr » 04 березня 2012, 21:46

Ясно що не потрібне. Вони все-рівно в паралелі працюють. Тому розмикач стоїть після точки об'єднання.
[О]=TOYOTA=[О] ランドクルーザー

Аватар користувача
nick2121
Повідомлень: 586
З нами з: 15 травня 2006, 21:30
Ім'я: Микола
Авто: УАЗ 3164
Звідки: Львів, Україна

Re: Розмикач маси

Повідомлення nick2121 » 05 березня 2012, 08:55

M.lviv писав:Сама краща маса не якісьтам Т-макс, а від газон-зіл-камаз. Саме я таку маю. А памятаю мав якусь фінтіклюшку модну, невитримала.

Фігня повна. Живе максимум рік.
Зображення
Зараз стоїть такий
Зображення
але теж пройшов рік - глючить час від часу (коли заводиш машину), доводиться поклацати, покрутити туди-сюди. P.S. Проводка силова нова та в ідеальному стані.

Пояснення просте. Для таких вимикачів макс. струм під час роботи - 50А. Короткочасний (запуск двигуна) теоретично мають витримати (400А)... але на практиці контакти підгорають... і настає капут. Зрозуміло, що про лебідку через такий вимикач навіть мови не може бути - помре за пару хвилин.

Треба щось мінімум на 400А тривалого струму, від катерів дійсно виглядає цікаво. Ясно що не 50 грн коштує як ті совєтські вимикачі, але є шанс що буде нормально працювати.

Аватар користувача
Alex67
Повідомлень: 466
З нами з: 05 квітня 2011, 20:23
Ім'я: Олексій
Авто: LR Defender 110
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Alex67 » 05 березня 2012, 11:58

В теорії я цілком згоден - треба на 400А тривалого струму. Але на такий струм нічого найти не міг у дизайні "прапорець", щоб у екстремальній ситуації зручно вимкнути. Бо це єдине навіщо хочу ставити розмикач, решта - виключно недоліки. Тому я дуже вдячний усім хто знайшов час поділитися практичним досвідом експлуатації і запропонувати конкретні варіанти, у тому числі звернув увагу на помічені недоліки, наприклад короткий термін експлуатації.
Олексій

Аватар користувача
M.lviv
Повідомлень: 93
З нами з: 22 грудня 2011, 22:43
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121 / уаз 469

Re: Розмикач маси

Повідомлення M.lviv » 05 березня 2012, 19:23

Ну про повну фігню , непогоджусь, по тій прості причині, що така штука як на другому малюнку але чуть інший дизайн і не таке блискуче в мене стоїть, і стоїть на нашому тракторі в батька , до слова в трактора два акомулятора запаралелині, ще ніяких проблем в нас небуло за 10р на ниві і за 5р на тракторі. А річ у тім, що ми діставали на торпедо з советских запасів, де пише , що зроблено в союзі. І на уазі також стоїть. А у мене був акум 600ам пуску і все працювало, нічо в ньому не підгоріло по нинішний день. Такшо робіть висновки. Звичайно, що в екстримальних випадках можливо і треба ставити щось шоб швидко вирубити напругу, кожен вибирає собі сам шо ставити.

Аватар користувача
tad100
Повідомлень: 1972
З нами з: 18 березня 2005, 18:29
Ім'я: Тарас
Авто: Mitsubishi L200 2007. Isuzu Trooper, 1988
Звідки: Львів

Re: Розмикач маси

Повідомлення tad100 » 05 березня 2012, 19:34

І тросик там кріпити надійнеше, правда треба сверлити.
Как свищет ветер осенний!
Тогда лишь поймете мои стихи,
Когда заночуете в поле.
МАЦУО БАСЁ из ипонии давно помер.

Аватар користувача
nick2121
Повідомлень: 586
З нами з: 15 травня 2006, 21:30
Ім'я: Микола
Авто: УАЗ 3164
Звідки: Львів, Україна

Re: Розмикач маси

Повідомлення nick2121 » 05 березня 2012, 20:02

M.lviv писав:що така штука як на другому малюнку але чуть інший дизайн і не таке блискуче в мене стоїть, і стоїть на нашому тракторі в батька

так точно, то і є тракторний вимикач маси. і в мене він досі стоїть, але за останніх півроку 5 разів довелось ту кнопку повертати і клацати, поки не з'явився контакт. причому помирає чітко коли вмикаєш стартер.

M.lviv писав:до слова в трактора два акомулятора запаралелині

може послідовно з'єднані? (24В) до речі, на ньому і написано 50А 24В. Але фізика така, що на 12В теж макс. 50А ;)

M.lviv писав:з советских запасів, де пише , що зроблено в союзі

ось це може бути... бо моє г купив на автобазарі. ще такий момент... в мене він на клемі під капотом змонтований (тобто, щоб швидко "зкинути клему") - в салон не заводив. можливо, підвищена температура під капотом теж має значення.

Офтопік... а ось у БМВ при аварії піропатрон відстрілює плюсову клему! 8-)

Аватар користувача
M.lviv
Повідомлень: 93
З нами з: 22 грудня 2011, 22:43
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121 / уаз 469

Re: Розмикач маси

Повідомлення M.lviv » 05 березня 2012, 20:33

Значить, Т-40 12в система, внас два акума паралельно підєднані. Маса точно не від него, але така сама, тобто, схожа. Взагалі мені здається, шо внас зіловські стоять, ну незнаю конкретно які параметри в цих мас у різних машинах( газон ,камаж ,маз) чи навіть трактор. Думаю всі однакові, за союзу мали звичку ставити такі пристрої однакові на всі машини, хіба якшо вони йшли з різними амперами. Яб цю штуку і в салон б пристроїв, ну ішо шо негламурне, зато надійно. Як в тебе горить, викінь те г...но і знайди десь на 28 заводі скажим, ще подякуєш :)

Аватар користувача
BobeG
Повідомлень: 159
З нами з: 19 вересня 2006, 11:54
Ім'я: Петро
Авто: UAZ 31512x
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення BobeG » 05 березня 2012, 23:20

А ось ше такий цікавий варіант
http://www.krym4x4.com/forum/viewtopic.php?f=82&t=56380

Зображення

Аватар користувача
POKEMON:)
Повідомлень: 420
З нами з: 25 грудня 2009, 20:40
Ім'я: РОМАН
Авто: TLC80 4.2td MP1 2.5td AK74 7.62 39
Звідки: LVIV

Re: Розмикач маси

Повідомлення POKEMON:) » 06 березня 2012, 00:01

BobeG писав:А ось ше такий цікавий варіант
http://www.krym4x4.com/forum/viewtopic.php?f=82&t=56380

Зображення


viewtopic.php?f=27&t=3821

та сама штука.....
ТОВЩИНА ГАМАНЦЯ І ПОСАДА НЕ ВПЛИВАЄ НА ТРАЄКТОРІЮ КУЛІ (с)

Аватар користувача
Alex67
Повідомлень: 466
З нами з: 05 квітня 2011, 20:23
Ім'я: Олексій
Авто: LR Defender 110
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Alex67 » 06 березня 2012, 00:11

Ціна за 300А розмикач більш ніж адекватна. Особливо враховуючи можливість встановити безпосередньо поруч із акумулятором і не тягнути товстих (і недешевих) дротів. А от чи відповідає це стандарту забезпечення безпеки... А кримське посилання корисне тим що є інфо про пересилку на Україну. Першість Романа у цій інформації беззаперечна :-)


Отправлю почтой по Украине (тип отправления "международный заказной мелкий пакет"), самовывоз в Москве.
Вопросы можно задать по тел.: +0 07916 123 8614 Александр (мыло для всевозможных вопросов и заказов: gruner@yandex.ru )
Сайт: http://gruner.su
Олексій


Повернутись до “Лебідки”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість